FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
„Suflet "z łososiem
Przygotowanie 45 min
Gotowanie 20 min
Porcje 6
Składniki:
500 g fileta z łososia
3 łyżeczki przyprawy do ryb Kamis
600 g ziemniaków
50 g masła
100 ml mleka
sól, pieprz do smaku
1 cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju
200 g świeżego szpinaku
4 białka
1. Łososia pokrój na kawałki, oprósz przyprawą do ryb, odstaw.
2. Ziemniaki ugotuj i odcedź. Dodaj masło oraz mleko i ubijaj do uzyskania puszystego purée. Dopraw solą i pieprzem.
3. Cebulę podsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj szpinak, duś razem 3 min. odciśnij nadmiar płynu, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. W żaroodpornych kokilkach ułóż szpinak, na nim łososia i przykryj purée ziemniaczanym, wymieszanym z ubitym białkiem.
5. Piecz ok. 20 min w temperaturze 185 °C.
6. Podawaj z cytryną.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce