FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
„Suflet "z łososiem 
 Przygotowanie 45 min
 Gotowanie 20 min
 Porcje 6 
 Składniki:
 500 g fileta z łososia
 3 łyżeczki przyprawy do ryb Kamis
 600 g ziemniaków
 50 g masła
 100 ml mleka
 sól, pieprz do smaku
 1 cebula pokrojona w kostkę
 2 łyżki oleju
 200 g świeżego szpinaku
 4 białka 
 1. Łososia pokrój na kawałki, oprósz przyprawą do ryb, odstaw.
 2. Ziemniaki ugotuj i odcedź. Dodaj masło oraz mleko i ubijaj do uzyskania puszystego purée. Dopraw solą i pieprzem.
 3. Cebulę podsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj szpinak, duś razem 3 min. odciśnij nadmiar płynu, dopraw do smaku solą i pieprzem.
 4. W żaroodpornych kokilkach ułóż szpinak, na nim łososia i przykryj purée ziemniaczanym, wymieszanym z ubitym białkiem.
 5. Piecz ok. 20 min w temperaturze 185 °C.
 6. Podawaj z cytryną.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce