FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Gyros z kurczaka z kaszą bulgur
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 10 min
Porcje 4
Składniki:
200 g kaszy bulgur
300 g pokrojonej w kostkę piersi kurczaka
3 łyżeczki przyprawy do gyrosa Kamis
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
2 łyżki oliwy z oliwek
2 kolorowe papryki pokrojone w grubą kostkę
4 ogórki konserwowe pokrojone w grubą kostkę
2 łyżki posiekanej kolendry
100 ml jogurtu greckiego
1. Kaszę gotuj pod przykryciem w 500 ml wody przez 10 min. odstaw na 5 min.
2. Kurczaka oprósz przyprawą do gyrosa, usmaż razem z cebulą na oliwie na złoty kolor.
3. Bulgur wymieszaj z kurczakiem, wystudź, dodaj warzywa, kolendrę, ponownie wymieszaj.
4. Podawaj z jogurtem. przed podaniem możesz skropić sokiem z cytryny.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce