FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Flaki
 Przygotowanie 15 min, gotowanie 3,5 godz., porcje 4 
 Składniki:
 250 g Szpondra wołowego
 ½ Pęczka włoszczyzny
 1 Mała cebula
 2-3 Liście laurowe Kamis
 3 Ziarna ziela angielskiego Kamis
 500 g Pokrojonych obgotowanych flaków
 1 Opakowanie przyprawy do flaków Kamis
 2 Łyżki masła
 ½/2 Łyżki mąki pszennej 
 1 Szponder, włoszczyznę i opaloną cebulę zalej 2,5 l wody.
 2 Dodaj liście laurowe, ziele angielskie. gotuj na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny.
 3 Do przecedzonego wywaru dodaj flaki, gotuj ok. 1 godziny.
 4 Dodaj przyprawę, startą na tarce wcześniej ugotowaną włoszczyznę i gotuj jeszcze ok. 30 min.
 5 Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób jasną zasmażkę.
 6 Pod koniec gotowania dodaj zasmażkę.
 7 Przed podaniem możesz dodać szczyptę majeranku.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać JAJA, MLEKO, zboża zawierające GLUTEN.
Wyprodukowano w Polsce