Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Aby ułatwić przygotowanie wyśmienitych, pikantnych dań z grilla, przygotowaliśmy specjalną mieszankę do grilla pikantnego Kamis, w skład której wchodzą między innymi: chili, pieprz czarny, rozmaryn. Zawarte w mieszance pomidory i chili dodatkowo nadadzą im atrakcyjny wygląd.
Maczugi zbójnickie (dla 4 osób):
- 10 podudzi z kurczaka (pałki)
- 8 łyżek sosu sojowego
- produkty Kamis: 3 łyżki ketchupu łagodnego, 5 łyżeczek przyprawy grill pikantny Kamis
Przygotowanie:
1. Przyprawę wymieszaj z sosem sojowym i ketchupem.
2. Powstałą marynatą posmaruj podudzia i odstaw na minimum godzinę (najlepiej na noc) w chłodne miejsce.
3. Piecz na słabo rozgrzanym grillu ok. 1 godziny, często obracając.
Więcej grillowych inspiracji znajdziesz na
www.wielkiegrillowanie.pl
Mieszanka przyprawowa.
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: zboża zawierające gluten, seler, soja, mleko, jaja, sezam.