1. Odetnij część worka foliowego znajdującą się powyżej zamknięcia.
2. Opłukane i osuszone wcześniej mięso włóż do worka z marynatą.
3. Zamknij szczelnie worek.
Delikatnie obracając workiem rozprowadź znajdującą się w nim marynatę na całej powierzchni mięsa.
Worek z marynatą i mięsem włóż do lodówki na około 3 godziny.
4. Zamarynowane mięso wyjmij z worka i grilluj.*
*Zamarynowane mięso nadaje się również do smażenia i pieczenia.
Zawartość opakowania przeznaczona jest do zamarynowania maksymalnie 1 kg mięsa. Mięso można marynować w całości lub w porcjach. Czas marynowania można wydłużyć do 12 godzin.
Najlepiej spożyć przed:/Numer partii: nadruk na odwrocie worka. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.
Więcej przepisów znajdziesz na:
www.smacznemarynaty.pl
Gotowa marynata do mięs zamknięta w specjalnym, bardzo wygodnym opakowaniu. Pozwala na przygotowanie mięsa bez potrzeby dodawania innych przypraw oraz bez konieczności używania dodatkowych naczyń.
Marynata klasyczna, to łagodna marynata oparta na bazie pomidorów i przypraw: pieprzu cayenne, czosnku, cebuli oraz słodkiej papryki. Kompozycja użytych składników nadaje grillowanym potrawom z mięs głębszego i bardziej aromatycznego smaku.
Marynata klasyczna nie zawiera substancji konserwujących oraz glutaminianu sodu.
Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Firma Rodzinna
OSTRZEŻENIE: opakowania nie należy grillować, piec ani smażyć.
Przepis na grillowaną karkówkę w marynacie klasycznej Roleski:
Plastry schabu karkowego o grubości do 1,5 cm o łącznej wadze do 1 kg, zamarynować zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu. Po zamarynowaniu wyjąć mięso z worka i grillować na rozgrzanym grillu przez około 3-4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczonymi ziemniakami z dodatkiem Sosu Tatarskiego Roleski.
Marynata klasyczna.