Wstrząśnij saszetkę przed użyciem.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Odkryj więcej inspiracji i smaków!
www.kamis.pl/rozkoszny
Wystarczy szczypta, aby danie eksplodowało smakiem. Połączenie chrupkości i Umami nada mu głębię i intensywność. Posyp mieszanką gotową potrawę lub dodaj ją pod koniec gotowania i poczuj, czym jest rozkosz!
Do makaronu sosów kanapek i warzyw
- Receptura współtworzona przez Rozkosznego
- Bez dodatku konserwantów
Makaron w aksamitnym sosie z grzybami
przepis autorstwa Rozkosznego
Składniki (2 porcje):
- 200 g makaronu bucatini
- 2 łyżki oliwy
- 250 g brunatnych pieczarek przekrojonych na połówki
- 3 łyżki zimnego masła
- 1 opakowanie Posypki Bomba Umami
- 1 szklanka (110 g) startego drobno sera parmezan
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj al dente w dobrze osolonej wodzie. Zachowaj ⅔ szklanki (160 ml) wody z gotowania.
2. Oliwę rozgrzej na patelni na mocnym ogniu. Smaż pieczarki, aż się zarumienią, dopraw solą i pieprzem, zdejmij z patelni.
3. Na tej samej patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, zmniejsz ogień, dodaj 1 ½ łyżeczki Bomby Umami, smaż, aż zapach się uwolni.
4. Dodaj zachowaną wodę makaronową i resztę masła, cały czas mieszając.
5. Dodawaj stopniowo makaron, pieczarki i ser, cały czas mieszając, do rozpuszczenia sera i zgęstnienia sosu. Dorzuć natkę pietruszki, podawaj posypane Bombą Umami.
Mieszanka przyprawowa do posypywania dań.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler.