Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii produkcyjnej wydrukowano na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze: +4°C do +10°C.
Produkt do smażenia, pieczenia, gotowania, smarowania oraz innych zastosowań kulinarnych.
Margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu (60 %).
Produkt może zawierać mleko.
oleje roślinne (palmowy; słonecznikowy i rzepakowy w zmiennych proporcjach)
woda
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyny słonecznikowe)
sól (0,24 %)
aromaty
barwnik (karoteny)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
witaminy (A i D)
Zawartość tłuszczu: 60 %
Może zawierać: mleko
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 2220 kJ / 540 kcal |
Tłuszcz | 60 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 25 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,24 g |
Witamina A | 600 µg (75 %*) |
Witamina D | 5,0 µg (100 %*) |
Witamina E | 11 mg (92 %*) |
*- % dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin (dla osób dorosłych) | |
Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 10
Wymiar liczbowy: 250
do smażenia, pieczenia i gotowania
bez laktozy
bez substancji konserwujących
Polski Producent
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.
Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.
ul. Sempołowskiej 63
43-300 Bielsko-Biała
www.bielmar.pl