Sante Kasza gryczana prażona 350 g

Nowy produkt

5,99 zł

5900617014771

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jest naturalnym źródłem Błonnika, Białka i Potasu.
Posiada naturalnie wysoką zawartość: Tiaminy, Magnezu, Fosforu, Cynku, Miedzi i Manganu.
Mangan i Fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Cynk, Magnez, Mangan i Fosfor pomagają w utrzymaniu zdrowych kości.
Cynk i Miedź pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Już 50 gram (około 1/7 opakowania) Kaszy gryczanej prażonej Sante, spożywane regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia, pozwala osiągnąć powyższy efekt zdrowotny.
Kasza gryczana z warzywami.
Składniki: kasza gryczana Sante 175 gram (pół opakowania), 2 papryki, 2 cukinie, 2 cebule, 6 pieczarek, oliwa z oliwek, sól himalajska Sante, pieprz.
Przygotowanie: Kaszę gryczaną opłucz, wrzuć do garnka, dodaj dwa razy więcej wody niż objętość kaszy i ugotuj na sypko. Cebulę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij pokrojoną wcześniej cebulę. Umyj paprykę, cukinie, pieczarki. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, wszystko pokrój w kostkę i dorzuć do szklącej się na patelni cebuli, duś do miękkości. Tak przygotowane warzywa wymieszaj z kaszą, dopraw pieprzem i solą himalajską Sante do smaku. Wszystko duś jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj z surówkami lub jako samodzielne danie.
Kasza gryczana prażona.
Może zawierać gluten, soję oraz mleko.
Jednostka miaryszt
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko, soja
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1454 kJ / 344 kcal
Tłuszcz3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g
Węglowodany63 g
w tym cukry1,8 g
Błonnik5,9 g
Białko13 g
Sól<0,01 g
Witaminy:
Tiamina0,54 mg (49 %)*
Witamina B60,67 mg (48 %)*
Składniki mineralne:
Potas443 mg (22 %)*
Magnez218 mg (58 %)*
Fosfor459 mg (66 %)*
Cynk3,5 mg (35 %)*
Miedź0,41 mg (41 %)*
Mangan2,0 mg (102 %)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych.

Wymiar liczbowy: 350
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Do garnka wlej wodę (2 szklanki wody na szklankę kaszy), dodaj liść laurowy lub majeranek i zagotuj. Kaszę opłucz, wsyp do garnka, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie wodę (około 15 minut). Garnek z pokrywką zdejmij z ognia i owiń w koc lub wstaw do lekko nagrzanego piekarnika. Pozostaw w cieple przez około 20 minut. Następnie dodaj sól do smaku i tak przygotowaną kaszę nakładaj na talerze. Od temperatury otoczenia

Producent: Sante sp. z o.o.

Sante sp. z o.o.,
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa