Sonko Ryż naturalny 400 g (4 x 100 g)

Nowy produkt

5,99 zł

5902180140604

szt

4 x 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż naturalny brązowy uznawany jest za jedną z najbardziej wartościowych odmian ryżu. Jego brązowy kolor spowodowany jest obecnością kilku warstw otrąb, zawierających m.in. składniki mineralne (w tym magnez).
Spróbuj również:
Sonko Ryż biały
Sonko Ryż jaśminowy
Sonko Ryż 3 kolory
Ryż naturalny
Jednostka miaryszt
Składniki: ryż brązowy długoziarnisty (naturalny)
na 100 gna porcję*
Wartość energetyczna1523 kJ762 kJ
Wartość energetyczna359 kcal180 kcal
Tłuszcz, w tym:3,0 g1,5 g
- kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g0,3 g
Węglowodany, w tym:73,4 g36,7 g
- cukry0,7 g0,4 g
Błonnik2,4 g1,2 g
Białko8,5 g4,3 g
Sól<0,01 g<0,01 g
Magnez105 mg (28%**)52,5 mg
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
* porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.
** % referencyjnej wartości spożycia

Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Portugalia - PT, Tajlandia - TH, Włochy - IT
nr 1 w Polsce*
*Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (AC Nielsen, VIII 2019 r.)
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Uwaga: Zbyt duży dodatek soli może spowodować, że ryż będzie twardy. Gotować pod przykryciem około 30 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia

Producent: Sonko Sp. z o.o.

Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
UE
www.sonko.com