4 x 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przed: data, numer partii, kraj pochodzenia - podane na spodzie opakowania.
Ryż biały.
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Gujana - GY, Kambodża - KH, Mjanma - MM, Portugalia - PT, Stany Zjednoczone - US, Włochy - IT
Składniki: ryż biały
| Wartość odżywcza na 100 g | Wartość odżywcza na porcję¹ | % RWS w porcji |
---|
Wartość energetyczna | 1500 kJ | 760 kJ | 9 % |
Wartość energetyczna | 353 kcal | 179 kcal | 9 % |
Tłuszcz, w tym: | <0,5 g | <0,5 g | 1 % |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | <0,1 g | 1 % |
Węglowodany, w tym: | 79,8 g | 39,9 g | 15 % |
cukry | <0,5 g | <0,5 g | <1 % |
Błonnik | 0,7 g | <0,5 g | |
Białko | 7,0 g | 3,5 g | 7 % |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0 % |
RWS - Referencyjna Wartość Spożycia | | | |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | | | |
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. | | | |
¹porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli | | | |
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować w woreczku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 16 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozciąć woreczek i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia
Producent: Sonko Sp. z o.o.
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl