Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lubella Tradycja od 1881
Lasagne na szybko
Potrzebujesz:
Makaron Lubella lasagne 1 opak.
mięso mielone z indyka 500 g
pomidory krojone bez skórki Łowicz 1 puszka
cebula czerwona 1 szt.
ser feta 270 g
woda 150 ml
olej rzepakowy 2 łyżki
oliwa z oliwek 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/3 pęczka
tymianek 2 gałązki
cukier 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Przygotuj makaron oraz średniej wielkości brytfankę posmarowaną oliwą.
2. W międzyczasie...
Na patelnię wlej olej, dodaj posiekany czosnek, cebulę, tymianek i mięso mielone z indyka. Smaż 5 minut. Następnie do farszu dodaj pomidory krojone Łowicz, posiekaną pietruszkę, cukier i wodę. Całość dopraw solą i pieprzem. Na dnie brytfanki ułóż pierwszą warstwę makaronu. Dodaj farsz - rozłóż go cienko na całej powierzchni makaronu, powtarzaj tę czynność, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę makaronu posmaruj farszem i posyp pokruszonym serem feta.
3. To już prawie meta!
Włóż lasagne do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz w trybie bez termoobiegu przez 35 minut.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Uwaga!
Lasagne możesz łatwo odgrzać w mniejszej foremce, w piekarniku, a nawet na grillu!
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Makaron Lasagne nr 52