Najlepiej spożyć przed końcem: data z boku opakowania (podana data wraz z kodem jest jednocześnie oznaczeniem partii). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Makaron lane kluski - szpecle.
Wyprodukowano w Polsce. Pochodzenie mąki z pszenicy durum: UE.
semolina - mąka z pszenicy durum
mąka z pszenicy zwyczajnej
masa jajowa pasteryzowana 16,6 % (odpowiada proporcji 4 jaj na 1 kg mąki)
Zawiera: jaja, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 1546 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 1,3 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,05 g |
Wymiar liczbowy: 400
Cechy: kurze jajka
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Dodaj makron do wrzącej, osolonej wody (6 g soli na 1 litr wody na każde 100 g makaronu). Gotować przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać zgodnie z życzeniem. Od temperatury otoczenia
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl