Pirat Filety śledziowe w sosie pomidorowym 170 g

Nowy produkt

6,39 zł

5901069004563

szt

Przechowywać w temp. +4 °C do +25 °C przy wilgotności wzgl. do 80%.
Czy wiesz, dlaczego piraci nosili opaski na jedno oko?
Przystosowanie wzroku do zmiennych warunków oświetlenia trwa długo, a w pirackim fachu nawet kilka sekund kiepskiego widzenia mogło skończyć się marnie. Była na to rada: aby skrócić ten proces, piraci zmieniali opaskę z jednego oka na drugie. Oko dotąd zakryte było już przystosowane do ciemności i pirat nie musiał tracić czasu po omacku, by dobyć szabli.
Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Jednostka miaryszt
filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27 .llld) (55% ryby przed sterylizacją)
sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mieszanka przypraw
naturalny aromat papryki
*H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości: złowione w morzu włokiem pelagicznym
Zawiera: ryba, gorczyca, pszenica
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:750 kJ / 180 kcal
Tłuszcz:13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:2,9 g
Węglowodany:3,8 g
w tym cukry:3,5 g
Białko:12 g
Sól:0,88 g
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom.

Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 25
Maks. wilgotność %: 80
Wymiar liczbowy: 170
Obszar połowu ryb: filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M - Morze Bałtyckie FAO 27.llld). H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości
Metoda połowu ryb: złowione w morzu włokiem pelagicznym.
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Rozmiar opakowania: 170
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ" Sp. z o.o.

Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B,
76-202 Słupsk 2,
Polska
lososustka@lososustka.com.pl
+48 59 84 72 700

Ostatnio oglądane