Przechowywać w temp. +4°C do +25°C przy wilgotności względnej do 80%.
Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie (FAO 27.llld)) (55% ryby przed sterylizacją)
sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mieszanka przypraw
naturalny aromat papryki
*H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym
Zawiera: ryba, gorczyca, pszenica
| w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 750 kJ / 180 kcal |
Tłuszcz: | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 2,9 g |
Węglowodany: | 3,8 g |
w tym cukry: | 3,5 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,88 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. | |
Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 25
Maks. wilgotność %: 80
Wymiar liczbowy: 300
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Przetwórstwo Rybne ŁOSOŚ Sp. z o.o.
Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.,
Włynkówko 49B,
76-202 Stupsk 2,
Polska