Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Łosoś
Jakość gwarantowana od 1954
Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom.
55 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21 lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27.IIId)
45 % sos pomidorowy: woda, koncentrat pomidorowy (30 % w sosie), cukier, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, mąka pszenna, naturalny aromat papryki, ekstrakty przypraw (w tym seler), pieprz czarny, korzeń pietruszki, cebula suszona
*H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym lub okrężnicą
Zawiera: seler, ryba, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 634 kJ / 152 kcal |
Tłuszcz: | 8,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,7 g |
Węglowodany: | 4,6 g |
- w tym cukry: | 4,6 g |
Białko: | 14 g |
Sól: | 0,70 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: | 1,7 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): | 0,2 g |
- w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): | 0,4 g |
- w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): | 0,6 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. | |
Wymiar liczbowy: 300
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce. Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21 lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27.IIId. *H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym lub okrężnicą
wysoka zawartość Omega-3
mega porcja
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Przetwórstwo Rybne ŁOSOŚ Sp. z o.o.
Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
tel. +48 59 84-72-700
e-mail: lososustka@lososustka.com.pl
www.lososustka.com.pl