Propozycja przygotowania: wsypać około 5 łyżeczek (20 g) Cappuccino do kubka. Zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą (200 ml, 80°C), jednocześnie mieszając.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości (BB) oraz numer partii produkcyjnej (P) na zgrzewie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Inspiracje z Cappuccino
Racuchy z Cappuccino
Składniki
- 2,5 dkg drożdży
- 3 szklanki mąki
- 1/4 kostki masła
- 1,5 szklanki ciepłego mleka
- 3 żółtka
- 2 łyżki cukru
- 5 łyżeczek Cappuccino Mokate
- szczypta soli
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Przygotowanie
Zrobić rozczyn z drożdży, cukru, mleka i 2 łyżek mąki. Poczekać aż wyrośnie, następnie dodać do pozostałej mąki. W oddzielnym naczyniu roztrzepać 3 żółtka, dodać szczyptę soli oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Dodać Mokate Cappuccino i wszystko razem wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia pod przykryciem. Na patelni na rozgrzany olej wykładamy ciasto po łyżce, formujemy placuszki i smażymy na złoto. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Cappuccino Classic. Rozpuszczalny napój kawowy w proszku.
Produkt może zawierać
soję.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu.