Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bez dodatku glutaminianu monosodowego
 Bez dodatku konserwantów
Gyros z kurczaka z kaszą bulgur 
 Składniki:
 200 g kaszy bulgur
 300 g pokrojonej w kostkę piersi kurczaka
 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa Kamis
 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
 2 łyżki oliwy z oliwek
 2 kolorowe papryki pokrojone w grubą kostkę
 4 ogórki konserwowe pokrojone w grubą kostkę
 2 łyżki posiekanej kolendry
 100 ml jogurtu greckiego 
 Przygotowanie 25 min
 Gotowanie 10 min
 Porcje 4 
 1. Kaszę gotuj pod przykryciem w 500 ml wody przez 10 min, odstaw na 5 min.
 2. Kurczaka oprósz przyprawą do gyrosa, usmaż razem z cebulą na oliwie na złoty kolor.
 3. Bulgur wymieszaj z kurczakiem, wystudź, dodaj warzywa, kolendrę, ponownie wymieszaj.
 4. Podawaj z jogurtem, przed podaniem możesz skropić sokiem z cytryny.
Mieszanka przyprawowa do gyrosa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.