Masa netto: 340 g 311 ml e
Właścicielem znaku towarowego jest Societé des Produits Nestlé S.A.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz wieczko.
Bogaty, kremowy sos Tikka Masala od WINIARY to doskonała baza do tworzenia dań kuchni indyjskiej. Nasz sos to połączenie aromatycznej mieszanki autentycznych przypraw, pomidorów, karmelizowanej cebulki i jogurtu naturalnego. Dodaj do sosu kawałki kurczaka, aby uzyskać klasyczne danie Tikka Masala. Chcesz spróbować wersji wegetariańskiej? Podsmaż kalafiora lub dodaj ser paneer i chwilę podgrzewaj. Już po 10 minutach obiad dla 4 osób jest gotowy!
Odkryj sekret prostego gotowania z sosem Tikka Masala od WINIARY i ciesz się smakiem Indii bez wychodzenia z domu.
• Pyszna kompozycja aromatycznych mielonych przypraw
• Autentyczny, ale łagodny smak inspirowany kuchnią indyjską
• Danie gotowe w zaledwie 10 minut, porcja dla 4 osób
• Sos przygotowany ze składników pochodzenia naturalnego*
Wypróbuj przepis na: kurczaka Tikka Masala
Lista zakupów:
- 500 g piersi z kurczaka
- 250 g ryżu
1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 5 minut.
2. Dodaj sos Winiary, dobrze wymieszaj i gotuj przez około 4 minuty na średnim ogniu.
Przygotowane danie serwuj z ryżem, który ugotuj wcześniej zgodnie z instrukcją na jego opakowaniu.
Wskazówka:
Posyp danie kolendrą.
Sos do dania Tikka Masala. Produkt sterylizowany.
Ze składnikami proponowanymi w przepisie. Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Wyprodukowano w Hiszpanii. Mieszanka przypraw z Hiszpanii i spoza Hiszpanii.