Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed ciepłem i światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
WINIARY Pomysł na… Kurczaka po Japońsku Teriyaki to gęsta pasta do gotowania skomponowana z aromatycznych przypraw na bazie sosu sojowego, miodu z dodatkiem puree z czosnku. W ten sposób powstaje pyszny sos teriyaki, idealny do przyrządzenia dań inspirowanych kuchnią japońską.
Przygotowanie dania z naszą aromatyczną pastą jest bardzo proste. Wystarczy, że połączysz ją z usmażonym mięsem i ulubionymi warzywami. Już po 10 minutach pyszne danie teriyaki dla 2 osób będzie gotowe!
• Aromatyczna pasta na bazie sosu sojowego, miodu i czosnku
• Inspirowana kuchnią japońską
• Danie gotowe w zaledwie 10 minut, porcja dla 2 osób
• Pasta przygotowana ze składników pochodzenia naturalnego*
• Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Dodaj:
200 g piersi z kurczaka
1 paprykę
2 cebule dymki
120 g ryżu
10 min, 2 porcje
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałki i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 5 minut.
2. Dodaj pastę Winiary, dokładnie wymieszaj i smaż przez kolejne 2-3 minuty.
3. Pokrojoną w paski paprykę i poszatkowaną cebulę dymkę usmaż równolegle na osobnej patelni przez 3-5 minut.
4. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na jego opakowaniu.Podawaj warzywa na ryżu obok kurczaka teriyaki.
Więcej smaku Azji?
Posyp ziarnami sezamu i cebulą dymką
Danie wege?
Zamień kurczaka na brokuły
Kurczak po japońsku Teriyaki. Pasta do smażenia.
Opakowanie zawiera 2 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Wyprodukowano w Ukrainie. Sos sojowy spoza Ukrainy.