Przechowywać w temperaturze 2-7 °C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 dni.
Najlepiej spożyć przed: patrz góra opakowania.
W rzeczywistości, produkcja Rama Crema 31% wytwarza tylko 0.25 kg CO2 na 100g. Oznacza to, że w Polsce Rama Crema 31% ma o 62% mniejszy wpływ na klimat niż śmietany nabiałowe.
*Narzędzie do oceny cyklu życia (opracowane przez Quantis) porównujące markę RAMA i masło w Polsce (2023). Patrz https://www.rama.com/pl-pl/zrownowazony-rozwoj.
Do gotowania i ubijania.
100 % roślinna
Mieszanka roztworu białka soczewicy, olejów i tłuszczów roślinnych.
Laktoza <0,01 %
roztwór białka soczewicy (woda, 1,1 % mąka z soczewicy)
olej i tłuszcz roślinny 31 % (kokosowy, rzepakowy)
cukier
modyfikowana skrobia kukurydziana
emulgatory (lecytyny słonecznikowe, estry sacharozy i kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
stabilizatory (guma guar, mączka chleba świętojańskiego)
aromat naturalny
sól
barwnik (karoteny)
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza: w 100 ml |
---|
Energia | 1205 kJ / 292 kcal |
Tłuszcz | 31 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22 g |
Węglowodany | 2.3 g |
w tym cukry | 1,3 g |
Białko | 0.6 g |
Sól | 0.11 g |
Laktoza <0,01 % | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 7
Trwałość po otwarciu: 3 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 200
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): ml
Producent: Upfield Polska Sp. z o.o.
Upfield Polska Sp. z o.o.
ul. Żwirki i Wigury 14
02-092 Warszawa
Polska