Najlepiej spożyć przed: data na wieczku. Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +10 °C. Chronić przed światłem.
Masło klarowane - nazwa zwyczajowa.
można używać w wysokiej temperaturze
do smażenia
do pieczenia
do zup i sosów
polskie z natury
Bezwodny tłuszcz mleczny
Wyprodukowano w Polsce
Składniki: Zawartość tłuszczu mlecznego 99,8 %
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna | 3693 kJ / 898 kcal |
tłuszcz | 99,8 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 66 g |
węglowodany | 0 g |
w tym | |
- cukry | 0 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 10
Wymiar liczbowy: 500
Cechy: 99,8 % tłuszczu mlecznego
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie,
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl