Sposób przygotowania: do szklanego dzbanka wsypać herbatę w proporcji 1 łyżeczka na 200 ml. Zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą i parzyć 2-3 minut. Napar należy dokładnie wymieszać przed nalaniem do filiżanek.
Najlepiej spożyć przed końcem: data minimalnej trwałości oraz numer partii produkcyjnej podane na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Facebook: /loyd
loydtea.com
Instagram: loyd_international
Herbata zielona to napój o korzeniach sięgających starożytności. Chińskie legendy przypisują jej odkrycie mitycznemu cesarzowi Shennongowi (III tysiąclecie p.n.e.), a udokumentowane świadectwa jej przyrządzania pochodzą z VII w. p.n.e. Zielona herbata Loyd to długie, starannie wyselekcjonowane liście, dające jasny napar o barwie żółtego topazu i wyjątkowym, magicznym smaku.
Kraj pochodzenia: Chiny.