Przygotuj klasyczny sos pieczeniowy ciemny w 1 minutę
Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.
Życzymy smacznego!
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wypróbuj również sos:
śliwkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g suszonych śliwek
- 100 ml czerwonego wina
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju, dodaj miód oraz namoczone w winie i przekrojone na pół śliwki. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek i wymieszaj.
myśliwski
Składniki:
- 4 plastry chudego boczku
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat
Boczek i cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i podsmaż razem. Dodaj obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w kostkę pomidory. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek, dodaj musztardę i wymieszaj. Gotowy sos można posypać posiekaną natką pietruszki.
pieprzowy na koniaku
Składniki:
- 1 łyżka Pieprzu kolorowego ziarnistego Prymat
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat
- 1 łyżka Kaparów Smak
- 50 ml koniaku
- 1 mała cebula
- 1 łyżka masła
W moździerzu utłucz ziarna kolorowego pieprzu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na maśle, dodaj pieprz, musztardę, koniak i posiekane kapary. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek.
Sos pieczeniowy ciemny w proszku.
Produkt może zawierać:
jaja,
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833