Najlepiej spożyć przed końcem: data (numer partii) na wieczku. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Ciemnienie produktu w trakcie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym.
Produkt z owoców, może zawierać pozostałości pestek.
Dżem mango z jabłkiem o obniżonej zawartości cukru*. Pasteryzowany.
*Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukru niż dżemy o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu.
owoce: mango 30 %, jabłko 10 %
woda
cukier
substancja żelująca: pektyny
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Łączna zawartość cukru 34 g na 100 g produktu
Sporządzono z 40 g owoców na 100 g produktu
| Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 572 kJ / 135 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 33 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | <0,01 g |
Wymiar liczbowy: 280
Cechy: bez gumy guar
Rozmiar opakowania: 280
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: „Herbapol-Lublin" S.A.
„Herbapol-Lublin" S.A.
ul. Diamentowa 25
20-471 Lublin
www.herbapol-polana.com