Sposób przygotowania
1. Z ½ litra zimnej wody odlać pół szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze wymieszać. Resztę wody zagotować dodając trzy łyżki cukru (ok. 45 g).
2. Do gotującej się wody wlać rozrobiony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę ciągle mieszając.
3. Kisiel wlać do salaterek lub miseczek wypłukanych zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Kisiel w proszku o smaku żurawinowym z witaminą C.
Może zawierać
soję,
mleko i zboża zawierające
gluten.
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje kisielu po ok. 145 g.
skrobia ziemniaczana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
koncentrat czarnej marchwi
0,2% zagęszczony sok żurawinowy w proszku
aromat
witamina C
sól
barwnik (kurkumina)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko, soja
| Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 1 porcji (ok. 145 g) |
---|
Wartość energetyczna | 223 kJ / 52 kcal | 324 kJ / 76 kcal 4%* |
Tłuszcz | 0 g | 0 g 0%* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g 0%* |
Węglowodany | 13 g | 18,9 g 7%* |
w tym cukry | 7,7 g | 11,2 g 12%* |
Białko | 0 g | 0 g 0%* |
Sól | 0,01 g | 0,02 g <1%* |
Witamina C | 12 mg (15%**) | 17,4 mg 22%** |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | |
**% referencyjnych wartości spożycia. | | |
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje kisielu po ok. 145 g. | | |
Wymiar liczbowy: 38
Cechy: z witaminą C
Rozmiar opakowania: 38
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje kisielu po ok. 145 g.
Producent: FOODCARE SP. Z O.O.
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów