Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g

Nowy produkt

7,59 zł

5900437085265

szt.

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Babka o smaku cytrynowym
Dodaj:
- 2 jaja
- 100 g margaryny (lub masła)
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka)
Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.

Babka Wielkanocna
Forma do pieczenia ok. 25 cm
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem.
Polewa
Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny.
Smacznego!

Muffinki
Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka).
12 sztuk
Mieszanka w proszku do wypieku babki o smaku cytrynowym.
Możliwa obecność MLEKA.
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g
Jednostka miaryszt.
mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany węglany sodu), mąka PSZENNA)
błonnik z cykorii
aromat
sól
Może zawierać: mleko
Zawiera: pszenica
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 1 porcja = 43 g(%*)
Energia1405 kJ604 kJ7 %
Energia335 kcal144 kcal7 %
Tłuszcz14 g6 g9 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone3,9 g1,7 g9 %
Węglowodany46 g20 g8 %
w tym Cukry23 g9,7 g11 %
Białko5,4 g2,3 g5 %
Sól0,78 g0,34 g6 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Wymiar liczbowy: 375
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 375
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska

Ostatnio oglądane