Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... W pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych...
ot tak... prosto z serca.
Zastosowanie
Cukier wanilinowy służy jako dodatek do ciast, deserów, ciasteczek, naleśników i potraw mlecznych.
Nasz przepis na zebrę
Przygotuj: 5 jaj, 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (+ 3 łyżki), 1 i 1/2 szklanki cukru, 1 szklankę wody, 1 szklankę oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta, cukier wanilinowy 30 g Delecta, 3 łyżki kakao.
Jaja zmiksuj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę oraz olej. Całość wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj 3 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Na środek wysmarowanej tłuszczem tortownicy o śr. 24 cm wlewaj na przemian po 1 łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Piecz w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez ok. 1 godzinę.
Cukier waniliowy.
Produkt może zawierać
gluten,
jaja,
mleko,
soję,
orzechy,
orzeszki ziemne i nasiona
sezamu.
cukier
aromat
Może zawierać: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, zboża zawierające gluten, jaja, orzechy laskowe, orzechy makadamia / orzechy queensland, mleko, orzechy, orzeszki ziemne, orzeszki pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, sezam, soja, orzechy włoskie
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna | 1691 kJ / 398 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 99 g |
w tym cukry | 99 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |
Wymiar liczbowy: 30
podwójna porcja na 2 kg mąki
aromatyczny
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: FoodWell Sp. z o.o.
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl