Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Czekoladowe muffiny z malinami
Czas przygotowania: 15 min, czas pieczenia: 30min, porcje: 12
Składniki
280 g mąki pszennej typ 450
2 łyżeczki Proszku do pieczenia Kamis
100 g cukru
3 łyżki ciemnego kakao
1 jajko
100 ml oleju
250 ml mleka
½ tabliczki gorzkiej czekolady
100 g malin
Sposób przygotowania:
1. W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki.
2. W drugiej misce wymieszaj jajko, olej, mleko, następnie dodaj suche składniki, wymieszaj.
3. Do uzyskanej masy dodaj pokrojoną drobno czekoladę.
4. Papilotki umieść w foremkach, każdą wypełnij do połowy masą, włóż po 1-2 maliny, przykryj pozostałą masą do ok 2/3 wysokości.
5. Wstaw do rozgrzanego do 185°C piekarnika, piecz około 30 min.
6. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
Proszek do pieczenia. Do żywności.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję.
substancja spulchniająca: difosforan disodowy (E450(i)), wodorowęglan sodu (E500(ii))
mąka PSZENNA
Może zawierać: seler, jaja, mleko, gorczyca, soja
Zawiera: pszenica