Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Wypróbuj także:
Mini Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady... z zabawnymi foremkami
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodaj:
- 1 jajko
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw 24 foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Dodawanie kropelek czekolady
Odsyp 1-2 płaskie łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 15-17 min
Smacznego!
Mieszanka w proszku do przyrządzenia mini babeczek o smaku waniliowym, z kropelkami czekolady.
Możliwa obecność
MLEKA,
SOI.
Z mieszanki otrzymujemy 24 szt. babeczek. 1 porcja = około 19 g