Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Krakowskiej Pracowni Pyszności Gellwe, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe, cała przyjemność po Twojej stronie!
Babeczki z czekoladą
Przygotuj:
- 2 jajka,
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek),
- 100 ml mleka lub wody (ok. 10 łyżek).
1. Przygotuj foremki
Na dużej blaszce do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu).
2. Przygotuj ciasto
Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, wodę lub mleko i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (ok. 1 min). Następnie wsyp do masy zawartość saszetki z czekoladkami i delikatnie wymieszaj łyżką do równomiernego rozprowadzenia.
3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz
Przygotowane ciasto przełóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz babeczki na środkowym poziomie 15-18 minut.
Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Pomysł na: Babeczki z kremem waniliowym Gellwe i owocami.
Upiecz babeczki wg przepisu jak powyżej. Przygotuj krem o smaku waniliowym do ciast i tortów Gellwe, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzone babeczki udekoruj kremem przy pomocy rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z uciętą końcówką. Udekoruj wg uznania: truskawkami, malinami lub jagodami.
Słodkiego dnia :)
Babeczki z czekoladą. Mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Z jednego opakowania otrzymujemy 12 babeczek po ok. 40 g.