GELLWE Babeczki czekoladowo-waniliowe mieszanka do wypieku 238 g

Nowy produkt

9,99 zł

5900552080336

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
GELLWE - naturalnie pyszne

GELLWE tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Babeczki czekoladowo-waniliowe

Papierowe foremki w środku opakowania

Przygotuj:
- 2 jajka,
- 80 ml oleju (około 8 łyżek),
- 70 ml mleka (około 7 łyżek).

1. Przygotuj ciasto jasne
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Do miski wsyp zawartość większej saszetki, następnie dodaj jajka, 80 ml oleju (około 8 łyżek) i 60 ml mleka (około 6 łyżek). Całość wymieszaj mikserem, przez około 2 minuty, do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę podziel na dwie części.

2. Przygotuj ciasto ciemne
Do jednej części wsyp zawartość mniejszej saszetki, dodaj 10 ml mleka (około 1 łyżkę), dokładnie wymieszaj do połączenia się składników.

3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz
Przygotowane masy nałóż łyżeczką naprzemiennie do ustawionych na blasze foremek i natychmiast wstaw na środkowy poziom do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu babeczek wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

Pomysł na: Babeczki czekoladowo - waniliowe z kremem waniliowym i kakao

Upiecz babeczki wg przepisu jak powyżej. Przygotuj Krem o smaku waniliowym do tortów i ciast Gellwe, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Otrzymany krem przełóż do woreczka foliowego ze ściętym rożkiem i wyciskaj na wystudzonych babeczkach dekoracyjne piramidki. Przed podaniem oprósz Kakao extra ciemnym Gellwe.

Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Produkt może zawierać soję i mleko.
Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 24 g.
Jednostka miaryszt.
Mieszanka do ciasta waniliowego: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, błonnik roślinny, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, ekstrakt z wanili
Mieszanka do ciasta czekoladowego: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 29 % czekolada belgijska w proszku, aromat
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Barwniki: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (ok. 24 g) * % RWS
Wartość energetyczna1622 kJ / 389 kcal388 kJ / 93 kcal (5 %)
Tłuszcz21 g5,1 g (7 %)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,0 g0,7 g (4 %)
Węglowodany38 g9,2 g (4 %)
w tym cukry18 g4,3 g (5 %)
Błonnik8,4 g2,0 g (-)
Białko6,7 g1,6 g (3 %)
Sól0,84 g0,20 g (3 %)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 24 g.

Wymiar liczbowy: 238
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
230 g mieszanki do przygotowania ciasta waniliowego
8 g mieszanki do przygotowania ciasta czekoladowego
15 papierowych foremek do babeczek
Rozmiar opakowania: 238
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 15 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 24 g.

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane