Diamant Cukier dekoracyjny 1 kg

Nowy produkt

10,99 zł

5907069001960

szt

Przechowywać w suchym miejscu.
Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem na www.znatury.slodkielaczy.pl

Instagram: slodkielaczy
YouTube: slodkielaczy
Facebook: slodkielaczy
Słodkie pieczenie

Efektowna posypka na wypieki i desery. Duże, ozdobne kryształy. Nie zmienia zabarwienia podczas pieczenia.
Ciasteczka maślane przekładane marmoladą

Składniki:
300 g mąki pszennej, 150 g zimnego masła, 70 g cukru pudru Diamant, 1 jajko, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, cukier dekoracyjny Diamant jako posypka, marmolada w ulubionym smaku i kolorze

Przygotowanie:
1. Do mąki dodaj pokrojone, zimne masło, cukier puder Diamant, jajko, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zagnieć na jednolitą masę. Z ciasta uformuj kulę, lekko spłaszcz, owiń folią spożywczą. Wstaw do lodówki na min. 1 godzinę.
2. Schłodzone ciasto krótko zagnieć i rozwałkuj na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wykrój kształt z dziurką w środku i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp cukrem dekoracyjnym Diamant.
3. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 12 minut w temp. 180 °C, grzałka góra-dół, do zarumienienia. Pozostaw do ostygnięcia.
4. Posmaruj spody ciastek ulubioną marmoladą i złóż.
Cukier biały kat. 1.
Jednostka miaryszt
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1700 kJ
Wartość energetyczna400 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany100 g
w tym cukry100 g
Białko0 g
Sól0 g

Wymiar liczbowy: 1
idealny do ozdabiania wypieków
z natury, w zgodzie ze środowiskiem
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg

Producent: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl

Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061