Przechowywać w suchym miejscu.
Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem na www.znatury.slodkielaczy.pl
Instagram: slodkielaczy
YouTube: slodkielaczy
Facebook: slodkielaczy
Słodkie pieczenie
Efektowna posypka na wypieki i desery. Duże, ozdobne kryształy. Nie zmienia zabarwienia podczas pieczenia.
Ciasteczka maślane przekładane marmoladą
Składniki:
300 g mąki pszennej, 150 g zimnego masła, 70 g cukru pudru Diamant, 1 jajko, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, cukier dekoracyjny Diamant jako posypka, marmolada w ulubionym smaku i kolorze
Przygotowanie:
1. Do mąki dodaj pokrojone, zimne masło, cukier puder Diamant, jajko, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zagnieć na jednolitą masę. Z ciasta uformuj kulę, lekko spłaszcz, owiń folią spożywczą. Wstaw do lodówki na min. 1 godzinę.
2. Schłodzone ciasto krótko zagnieć i rozwałkuj na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wykrój kształt z dziurką w środku i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp cukrem dekoracyjnym Diamant.
3. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 12 minut w temp. 180 °C, grzałka góra-dół, do zarumienienia. Pozostaw do ostygnięcia.
4. Posmaruj spody ciastek ulubioną marmoladą i złóż.
Cukier biały kat. 1.
Producent: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061