Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziecie
na: www.kamis.pl
Gofry
Przygotowanie 25 min, gotowanie 16 min, porcje 8
Składniki:
3 jajka
300 g mąki
3 łyżki cukru
1 opakowanie Cukru z wanilią Kamis
1 łyżeczka Proszku do pieczenia Kamis
szczypta soli
200 ml wody gazowanej
50 ml kefiru
80 ml oleju
Sposób przygotowania:
1 Żółtka oddziel od białek, białka ubij na pianę.
2 Mąkę, cukier, 1 łyżeczkę cukru z wanilią, proszek do pieczenia i sól wymieszaj w misce, dodaj żółtka, wodę, kefir, olej i dokładnie wymieszaj.
3 Następnie dodaj ubite białka, delikatnie wymieszaj, odstaw na 10 min.
4 Do rozgrzanej gofrownicy nakładaj kolejne porcje ciasta, piecz ok 3-4 min.
5 Upieczone gofry posyp pozostałym cukrem z wanilią, podawaj z ulubionymi owocami.
Cukier z wanilią. Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.