Najlepiej spożyć przed: Numer partii: (informacja na spodzie opakowania)
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
„Podlaskie mąki ekologiczne“ dostarczamy państwu prosto z zielonych płuc Polski. Ich konfekcjonowanie odbywa się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od. Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu każdy klient może być pewny, że otrzymuje produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na wszystkich opakowaniach naszych mąk, mogą państwo znaleźć przepisy na pyszne wypieki.
Życzymy Smacznego!
Przepis na bułeczki pszenne
Składniki:
- 400 g „Podlaskiej ekologicznej Mąki Pszennej Chlebowej bio“
- 200 ml mleka
· 7 g suszonych drożdży (lub 20-25 g świeżych)
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- 50 g roztopionego masła
Przygotowanie:
Składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Ciasto wyrabiać do momentu kiedy nie będzie ono przywierało do dłoni (w przypadku trudności dodać odrobinę więcej mąki). Ciasto po wyrobieniu przykryć ściereczką odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1 godz. Po tym czasie przez kilkanaście sekund ponownie wyrabiać ciasto aby je odpowietrzyć. Następnie podzielić na 8 równych części, uformować bułeczki i ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do ponownego wyrośnięcia. Po wyrośnięciu włożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 ℃ na 5 minut. Po 5-ciu minutach obniżyć temperaturę do 180 ℃ i piec jeszcze 15 min.
Smacznego!
Mąka pszenna chlebowa typ 850 bio.
Produkt zawiera
gluten. Może zawierać
sezam,
soję oraz
orzechy.