Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Przepis na farsz:
- 50 g dowolnych suszonych grzybów
- 200 g ugotowanej i odciśniętej kapusty kiszonej
- 1 duża cebula
- olej do smażenia
- 2,5 łyżeczki (ok. 10 g) przyprawy do farszu z kapusty i grzybów
Grzyby namoczyć przez min. 3 godziny, a następnie gotować przez około godzinę. Odsączyć i posiekać. Cebule posiekać i podsmażyć na oleju. Kapustę posiekać. Wszystkie składniki połączyć i doprawić Przyprawą do farszu z kapusty i grzybów Prymat. Takim nadzieniem można faszerować pierogi lub krokiety.
Porada:
Jeśli masz za dużo farszu, możesz go zamrozić i wykorzystać, gdy znów będziesz mieć ochotę na pierogi lub krokiety.
Przyprawa do świątecznego farszu z kapusty i grzybów - suszona mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać:
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.