Przechowywać w suchym miejscu.
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Wypróbuj również
Appetita Proszek do pieczenia
Appetita Cukier wanilinowy
Przygotuj:
750 g piersi indyka, 150 ml gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, 1 łyżkę miodu, skórkę startą z 1 cytryny, sól
Pierś indyka w pikantnym jogurcie
Pierś pokrój w poprzek włókien na półcentymetrowe plastry. Jogurt wymieszaj dokładnie z miodem, skórką z cytryny, dopraw 1½ łyżki przyprawy grill pikantny i solą do smaku. Dodaj do marynaty plastry piersi, wymieszaj i odstaw na 1 godzinę. Grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie, serwuj z ryżem.
Produkty Appetita:
- Przyprawa grill pikantny
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Przyprawa grill pikantny
Może zawierać
gluten,
seler,
soję,
mleko i
jaja.