Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Pierś z kurczaka z warzywami
Przygotowanie 10 min, gotowanie 30 min, porcje 3
Składniki:
500 g piersi z kurczaka (2 średnie filety)
2½ łyżeczki Przyprawy do kurczaka pikantnej Kamis
3 łyżki masła klarowanego
1 mała czerwona cebula, pokrojona w piórka
½ czerwonej papryki, pokrojonej w grube paski
½ zielonej papryki, pokrojonej w grube paski
½ żółtej papryki, pokrojonej w grube paski
10 pomidorów koktajlowych, pokrojonych na pół
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Pierś z kurczaka dokładnie oprósz przyprawą.
2. Na patelni rozgrzej masło klarowane, smaż kurczaka po 2 min z każdej strony, zdejmij z patelni.
3. Na tej samej patelni umieść wszystkie warzywa i smaż je mieszając przez około 5 min.
4. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, ułóż na nich piersi z kurczaka, piecz w piekarniku przez około 20 min w 165 °C.
5. Kurczaka przed podaniem pokrój w grube plastry i posyp natką pietruszki. Podawaj z warzywami.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
przyprawy (papryka słodka, GORCZYCA, pieprz Cayenne (7 %), czosnek, cebula, papryka ostra (2 %), imbir, płatki chili (1,5 %), pieprz czarny, kozieradka)
sól
zioła (rozmaryn, tymianek)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera