Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Czekolada to deserowy przysmak który cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Jest produkowana z ziaren kakaowca które są poddawane procesowi fermentacji suszenia prażenia i mielenia aby uzyskać masę kakaową. Następnie masa ta jest mieszana z cukrem i tłuszczem kakaowym tworząc finalną czekoladową masę. Istnieje wiele rodzajów czekolady w tym mleczna gorzka i biała. Czekolada mleczna zawiera mleko w proszku lub skondensowane co nadaje jej łagodniejszy smak.
Ciastko Biszkoptowe Z Kawałkami Czekolady Mlecznej (12%) Z Mleka Alpejskiego I Warstwą (21%) Ciasta Kakaowego.
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach
e 140 g (5 x 28 g)
Składniki: cukier, mąka PSZENNA, olej rzepakowy, JAJA, syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatory (E 471, lecytyny SOJOWE), stabilizator (glicerol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, serwatka w proszku (z MLEKA), MLEKO pełne w proszku, kakao w proszku 0,7%, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól, aromaty (zawierają MLEKO), odtłuszczone MLEKO w proszku, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa)
Może zawierać: zboża zawierające gluten
Zawiera: jaja, mleko, soja, pszenica
| per 100g | | 28 g | % 28 g |
---|
Wartość energetyczna | 1843 kJ | | 516 kJ | 6 % |
| 441 kcal | | 124kcal | 6 % |
Tłuszcz | 24.00 g | | 6.80 g | 10 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4.20 g | | 1.20 g | 6 % |
Węglowodany | 52.00 g | | 15.00 g | 6 % |
Cukry ogółem | 30.00 g | | 8.40 g | 9 % |
Błonnik | 1.00 g | | 0.30 g | |
Białko | 5.10 g | | 1.40 g | 3 % |
Równoważna zawartość soli | 0.50 g | | 0.14 g | 2 % |
Wymiar liczbowy: 140
Rozmiar opakowania: 140
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 1 ciastko = 28 g. Opakowanie zawiera 5 ciastek.
Producent: Mondelez Polska S.A.
Mondelez Polska S.A.
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
801 066 006