Porcja 30 g produktu dostarcza: energia 632 kJ/151 kcal 8%*, tłuszcz 8,4 g 12%*, kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 5%*, cukry 1,1 g 1%*, sól 0,28 g 5%*
100 g produktu dostarcza: 2108 kJ/ 505 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal.
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem.
Czy wiesz, że...?
Staropolskie słowo „prażyć" oznaczało przypiekać przy wtórze odgłosów skwierczenia, trzaskania, pękania.
Więcej informacji znajdziesz na:
www.przysnacki.pl
Wybieramy najlepsze ziemniaki, myjemy je i kroimy w grube plastry ze skórką.
Następnie smażymy je w wielkim kotle, w oleju słonecznikowym. Dzięki większej grubości plasterków oraz dłuższemu i wolniejszemu smażeniu nasze chipsy uzyskują wyjątkową chrupkość.
Na koniec tak usmażone chipsy doprawiamy posypką o smaku papryki.
Spróbuj również innych smaków:
Chipsy w kotle prażone z solą morską
Chipsy w kotle prażone kwaśna śmietana
Chipsy z ziemniaków krojonych ze skórką, smażone, o smaku paprykowym.