Porcja 30 g produktu dostarcza: energia 634 kJ/152 kcal 8%*, tłuszcz 8,4 g 12%*, kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 4%*, cukry 0,8 g 1%*, sól 0,39 g 7%*
100 g produktu dostarcza: 2106 kJ/ 504 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal.
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem.
Czy wiesz, że...?
Staropolskie słowo „prażyć" oznaczało przypiekać przy wtórze odgłosów skwierczenia, trzaskania, pękania.
Więcej informacji znajdziesz na:
www.przysnacki.pl
Wybieramy najlepsze ziemniaki, myjemy je i kroimy w grube plastry ze skórką.
Następnie smażymy je w wielkim kotle, w oleju słonecznikowym. Dzięki większej grubości plasterków oraz dłuższemu i wolniejszemu smażeniu nasze chipsy uzyskują wyjątkową chrupkość.
Na koniec tak usmażone chipsy doprawiamy posypką o smaku kwaśnej śmietany.
Spróbuj również innych smaków:
Chipsy w kotle prażone papryka czerwona
Chipsy w kotle prażone z solą morską
Chipsy z ziemniaków krojonych ze skórką, smażone, o smaku kwaśnej śmietany z cebulą.