Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Spróbuj również:
Sonko Chipsy kukurydziane papryka
Sonko Chipsy kukurydziane solone
Chipsy kukurydziane o smaku zielonej cebulki.
Możliwa obecność
soi i
gorczycy.
Produkt bezglutenowy.
Opakowanie zawiera 2 porcje produktu po 30 g.
57,5 % kukurydza popcornowa - bez łuski
granulat kukurydziany (24,1 % mąka kukurydziana, olej rzepakowy)
oliwa z wytłoczyn z oliwek
sól
dekstroza (kukurydziana)
serwatka w proszku (z mleka)
cebula w proszku
laktoza (z mleka)
mleko w proszku
suszona natka pietruszki
ekstrakt z drożdży
syrop skrobiowy (kukurydziany)
regulatory kwasowości: kwas mlekowy i kwas jabłkowy
aromat
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: mleko
Może zawierać: gorczyca, soja
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza ~30 g¹ |
---|
Wartość energetyczna | 1766 kJ / 418 kcal | 531 kJ / 126 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 7,6 g | 2,3 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 76,5 g | 23,0 g |
- cukry | 2,6 g | 0,8 g |
Błonnik | 3,0 g | 0,9 g |
Białko | 9,4 g | 2,8 g |
Sól | 2,6 g | 0,78 g |
Opakowanie zawiera 2 porcje produktu po 30 g. | | |
¹na porcję. | | |
Wymiar liczbowy: 60
75 % mniej tłuszczu*
zroszone mgiełką oliwy
bez oleju palmowego
*w porównaniu do tradycyjnych chipsów
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 2 porcje produktu po 30 g.
Producent: Sonko Sp. z o.o.
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl