PODRAVKA d.d.
 A. Starčevića 32
 48000 Koprivnica
 Chorwacja
 www.vegeta.pl
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
PODRAVKA d.d.
 A. Starčevića 32
 48000 Koprivnica
 Chorwacja
 www.vegeta.pl
- Nie zawiera glutenu
 - Bez dodatku konserwantów
 - Bez dodatku aromatów
Kapuśniak 
 Składniki:
 - 2,25 litra wody
 - 700 g surowych żeberek
 - 400 g wędzonych żeberek
 - 300 g wędzonego boczku
 - 3 ząbki czosnku
 - 3 kawałki suszonych borowików
 - 700 g ziemniaków
 - 400 g kiszonej kapusty
 - 2 łyżeczki soli
 - 4 łyżeczki Vegety
 - 1/2 łyżeczki pieprzu
 - 3 łyżeczki suszonego majeranku
 - 1 łyżeczka kminku
 - 3 ziela angielskie
 - 2 liście laurowe 
 Sposób przygotowania: Surowe żeberka opłukać i pokroić na części z 2 żeberkami. Włożyć do dużego garnka, wlać zimną wodę, dodać sól i zagotować. Odszumować, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut pod przykryciem. Wędzone żeberka podzielić na porcje z jednym lub dwoma żeberkami. Dodać do wywaru. Boczek pokroić w kostkę i również dodać do zupy.
 Doprawić pieprzem i kminkiem, dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz czosnek i suszone borowiki oraz Vegetę. Gotować przez około 20 minut pod przykryciem. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotować przez ok. 20 minut. Kapustę kiszoną odcisnąć i posiekać, dodać do garnka z zupą. Wsypać suszony majeranek, przykryć i gotować przez około 30 minut aż kapusta i mięso będą miękkie.
A. Starčevića 32
 48000 Koprivnica
 Chorwacja