PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
Konkurs
Nagroda główna 50 000 zł
co tydzień
2 000 zł
codziennie
500 zł
Konkurs trwa 20.10.23-29.02.24
Szczegóły i regulamin: www.tomiwsmak.pl
www.vegeta.pl
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Pierś kurczaka z makaronem, serem gorgonzola
Składniki:
- 1 pierś kurczaka
- 2 łyżeczki Vegety
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżki oleju
- pół słoika pomidorów suszonych
- 250 g makaronu spaghetti
- garść szpinaku
- 100 g sera gorgonzola
- garść orzechów włoskich
Przygotowanie: Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, kurczaka doprawić Vegetą, papryką, mięso podsmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojone w plastry suszone pomidory, dodać umyty szpinak, dusić 2 minuty, zdjąć z ognia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać na patelnię, wymieszać. Danie posypać pokruszonym serem gorgonzola i orzechami włoskimi. Smacznego!
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Kraj pochodzenia: Chorwacja. Miejsce pochodzenia soli i suszonych warzyw: UE i spoza UE