Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
W starożytnym Egipcie majeranek był symbolem szczęścia.
Wypróbuj również
Appetita Przyprawa do piernika
Appetita Cynamon mielony
Przygotuj:
1 kg schabu wieprzowego bez kości, 2 łyżki soli, 2 średnie ząbki czosnku, lnianą ścierkę, sznurek
Schab parzony w majeranku
Schab oczyść z wierzchniej błony. Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Natrzyj tym schab, następnie obtocz całe mięso w majeranku. Zawiń schab w ścierkę i zwiąż sznurkiem. W dużym garnku ze szczelną pokrywką zagotuj wodę (⅓ głębokości). Do uszu garnka przywiąż zawinięty schab tak, by zwisał nad lustrem wody. Przykryj pokrywką i gotuj ok. 45 minut na małym ogniu. Odstaw do całkowitego ostygnięcia. Odwiń i podawaj pokrojony w plastry z piklami lub chrzanem.
Produkty Appetita:
- Majeranek
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Majeranek otarty
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.