Masa netto: (12 x 10 g) 120 g
Sposób przygotowania: 1 kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: 
 Doradcasmaku.pl
Duszona pręga wołowa w sosie cebulowym 
 Składniki:
 - 1 kg Ugotowanej pręgi wołowej,
 Sos:
 - 3 pokrojone w piórka cebule,
 - 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
 - 2 łyżki przecieru pomidorowego,
 - 2 kostki Rosołu wołowego Kucharek,
 - 2 łyżki masła klarowanego,
 - 1 łyżka Musztardy czeskiej Prymat,
 - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony, 3 Liście laurowe, Tymianek Prymat. 
 Sposób przygotowania:
 W dużym rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy przecier pomidorowy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy musztardę, 2 kostki rosołowe, wlewamy 1/2 litra wrzątku (dzięki tym proporcjom sos będzie esencjonalny) i zagotowujemy. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. 
 Pręgę kroimy w grube plastry, wkładamy do sosu i dusimy około 10-15 minut. Podajemy z kluseczkami lub makaronem.
Rosół wołowy w kostkach.
Produkt może zawierać: 
jaja, 
mleko (łącznie z 
laktozą), 
soję, 
gorczycę i 
seler.