Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
www.snackmindful.com
Rogalik z ciasta francuskiego z nadzieniem (30 %) z mleczną czekoladą z mleka alpejskiego (2 %), ze spodem pokrytym mleczną czekoladą z mleka alpejskiego (18 %), polany mleczną czekoladą z mleka alpejskiego (4 %).
Może zawierać orzeszki ziemne, orzechy i nasiona sezamu.50 g = 1 x rogalik. Opakowanie = 1 x rogalik
cukier
mąka pszenna
olej palmowy
woda
odtłuszczone mleko w proszku
tłuszcz kakaowy
tłuszcz mleczny
miazga kakaowa
serwatka w proszku (z mleka)
syrop glukozowo-fruktozowy
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe, stearoilomleczan sodu, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, polirycynoleinian poliglicerolu)
żółtko jaja w proszku
olej słonecznikowy
gluten pszenny
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
alkohol etylowy
drożdże
sól jodowana
aromaty
substancje konserwujące (propionian wapnia, sorbinian potasu)
regulatory kwasowości (difosforany, kwas fosforowy)
substancja żelująca (alginian sodu)
słodowana mąka pszenna
środki do przetwarzania mąki (L-cysteina, kwas askorbinowy)
laktoza (z mleka)
Zawiera: jaja, mleko, soja, pszenica
Może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, sezam
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Zawiera
Drożdże: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Zawiera
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 50 g | %* /50 g |
---|
Wartość energetyczna | 1982 kJ | 991 kJ | 12 % |
Wartość energetyczna | 475 kcal | 237 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 28 g | 14 g | 20 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g | 7,4 g | 37 % |
Węglowodany | 48 g | 24 g | 9 % |
w tym cukry | 31 g | 16 g | 17 % |
Błonnik | 1,5 g | 0,8 g | - |
Białko | 6,3 g | 3,2 g | 6 % |
Sól | 0,45 g | 0,22 g | 4 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
50 g = 1 x rogalik. Opakowanie = 1 x rogalik | | | |
Wymiar liczbowy: 50
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Mondelez Polska sp. z o.o.
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006