Sposób przygotowania:
1. Zagotuj wodę i odmierz 250 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do naczynia z gorącą wodą, dodaj 2 płaskie łyżki cukru i wymieszaj rózgą (ok. 3 min) do całkowitego rozpuszczenia.
3. Naczynie z rozmieszaną glazurą odstaw nie mieszając na ok. 15-17 min w temp. pokojowej do momentu aż zacznie tężeć. W czasie tężenia glazura może być mniej klarowna. To typowe dla pektyny.
4. Tężejącą glazurę rozprowadź na owocach łyżką. Jeśli glazura za bardzo stężeje, możesz ją ponownie podgrzać do stanu płynnego i ostudzić do uzyskania lekko tężejącej konsystencji.
5. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na ok. 15 min, aż glazura całkowicie zastygnie.
Wystarcza na pokrycie ciasta Ø 26 cm
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mieszanka w proszku do przyrządzenia glazury krystalicznej do ciasta.
możliwa obecność
MLEKA i zbóż zawierających
GLUTEN.