Sposób użycia:
1. Przed otwarciem tubkę delikatnie ugniatać palcami przez ok. 1 minutę dla uzyskania jednolitej struktury masy.
2. Stosować tylko na suchą i zastygłą powierzchnię.
3. Po udekorowaniu każde ciasteczko osobno odstawić na kilka godzin do zastygnięcia dekoracji.
4. Po otwarciu zużyć w ciągu 30 dni.
Uwaga: nie kłaść ciasteczek jedno na drugim! W zależności od dekorowanej powierzchni pisaki po zastygnięciu mogą być nadal plastyczne.
Najlepiej spożyć przed końcem terminu podanego na spodzie opakowania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.
Pisak żelowy czerwony, brokatowy.
syrop glukozowy
cukier
woda
skrobia modyfikowana
substancje zagęszczające (agar, pektyny)
barwniki (tlenki i wodorotlenki żelaza, kwas karminowy, kurkumina)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
Barwniki: Zawiera
konserwanty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Energia | 1171 kJ / 276 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g |
Węglowodany | 69 g |
w tym Cukry | 54 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,03 g |
Wymiar liczbowy: 19
Cechy: do dekoracji: ciasteczek, pierniczków i ciast
Rozmiar opakowania: 19
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska