Gellwe Pierniczki mieszanka do wypieku 350 g

Nowy produkt

1,99 zł

5900552058816

szt

Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Pierniczki

Przygotuj:
- 1 jajko,
- 100 g miękkiego masła.

1. Przygotuj ciasto
Do wysokiej miski wsyp mieszankę do przygotowania ciasta, dodaj jajko, miękkie masło, całość ubij mikserem (mieszadła świderki) minutę na wolnych, a następnie przez ok. 2 minuty na najwyższych obrotach, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą tworząc strukturę przypominającą okruchy chleba. Ciasto szybko zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Podziel na dwie części, każdą owiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na ok. 30 minut.

2. Przygotuj pierniczki
Piekarnik rozgrzej do 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3-5 mm i wycinaj pierniczki za pomocą foremek. Z drugą częścią ciasta postępuj tak samo. Pierniczki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

3. Upiecz i udekoruj pierniczki
Wstaw na środkowy poziom piekarnika. Piecz przez ok. 10 minut. Gotowe i wystudzone pierniczki możesz posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem.

Ważne! Upieczone pierniczki przechowuj w szczelnym opakowaniu.
Słodkiego dnia :)

Przepis na: Lukier do dekoracji pierniczków
Przygotuj: białko z 1 jajka, szklankę cukru pudru.
Białko ubij delikatnie mikserem (przez około 30 sekund). Cukier puder przesiej i ucieraj mikserem razem z białkiem przez około 15 minut do momentu otrzymania gładkiego i lśniącego lukru. Jeżeli lukier jest za rzadki, dosyp cukier puder i ponownie utrzyj. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj kilka kropli soku z cytryny lub odrobinę wody. Lukier nałóż do szprycy lub woreczka z wyciętą dziurką i dekoruj pierniczki.

Inspiracje:
Jeśli chcesz zawiesić pierniczki na choince lub zrobić z nich girlandę, przed włożeniem do piekarnika, zrób dziurkę w każdym pierniczku.
Mieszanka do domowego wypieku pierniczków.
Może zawierać mleko i soję.
Z jednego opakowania otrzymujemy ok. 80 pierniczków (porcji).
Jednostka miaryszt
mąka pszenna
cukier
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobia pszenna
1,4 % przyprawy
ekstrakt z kawy zbożowej (jęczmień, żyto)
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
0,1 % miód w proszku
aromat
sól
Zawiera: jęczmień, żyto, pszenica
Może zawierać: mleko, soja
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu: w 1 porcji (ok. 6 g)%
Wartość energetyczna2045 kJ / 487 kcal125 kJ / 30 kcal (2 %*)
Tłuszcz21 g1,3 g (2 %*)2 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone14 g0,8 g (4 %*)4 %
Węglowodany66 g4 g (2 %*)2 %
w tym cukry26 g1,6 g (2 %*)2 %
Białko8,6 g0,5 g (1 %*)1 %
Sól1,25 g0,08 g (1 %*)1 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Z jednego opakowania otrzymujemy ok. 80 pierniczków (porcji).

Wymiar liczbowy: 350
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
foremka w środku, zbierz całą kolekcję
Opakowanie zawiera:
350 g mieszanki do wypieku pierniczków
1 foremkę do wykrawania pierniczków
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 80 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania otrzymujemy ok. 80 pierniczków (porcji).

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Polska

Ostatnio oglądane