1 porcja** zawiera: 280 kJ 65 kcal 3%*
w 100 ml: 110 kJ / 25 kcal
* % referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do 750 ml gorącej wody.
2. Dokładnie wymieszaj. Nie gotuj.
Rada szefa kuchni Knorr: Barszcz możesz podać z krokietami lub pierogami. Jeśli chcesz nadać zupie ostrzejszego smaku, dodaj kilka kropel soku z cytryny i kilka rozdrobnionych ziaren pieprzu.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
To jedna z nielicznych zup, która pasuje niemal do każdego dania. Jest obecna na Wigilijnym stole, stała się pozycją obowiązkową na wielu weselach, codziennie gości na stołach tysięcy polskich rodzin. Można ją podawać z uszkami, z krokietami lub samodzielnie. Jest także świetną bazą do przygotowania chłodniku. I jak tu jej nie lubić?
Doskonały smak leży w naszej naturze
Dlatego w skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane z poszanowaniem natury. Zbieramy je wtedy, gdy są odpowiednio dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.
Barszcz czerwony to niezwykle lubiana zupa będąca klasycznym elementem kolacji wigilijnej i obowiązkowym punktem wielu wesel. Od setek lat gości na polskich stołach, ciesząc podniebienia i serca miłośników kulinarnych doznań. Właśnie w poszanowaniu dla tej tradycji powstała zupa Knorr Ulubione smaki Barszcz czerwony.
Jego uniwersalność sprawia, że można go podawać na wiele różnych sposobów. Fantastycznie smakuje z dodatkiem uszek, krokietów czy nawet pierogów.
Barszcz czerwony Knorr wypełnia kuchnię intensywnym aromatem, który sam w sobie jest zaproszeniem do stołu. Jego głęboki czerwony kolor i bogaty smak przyciągają domowników, sprawiając, że posiłek staje się prawdziwą ucztą dla zmysłów.
Za intensywny aromat i wyborny smak zupy odpowiadają znane i lubiane przyprawy zawarte w jej składzie: ziele angielskie, pieprz, majeranek i liść laurowy. W końcu barszcz czerwony musi mieć nieco ostrzejszy posmak, prawda? Nie znajdziesz w nim za to barwników ani konserwantów. Jest to też produkt bez glutaminianu sodu.
Czym jeszcze wyróżnia się ta zupa w proszku? Tym, że nie trzeba jej gotować! Wystarczy wsypać zawartość torebki do 750 ml do gorącej wody i wymieszać. Czy istnieje łatwiejszy sposób na szybkie, wygodne i smaczne gotowanie?
Niezależnie od tego, czy jest to rodzinny obiad, świąteczna okazja czy spontaniczne spotkanie z przyjaciółmi – barszcz czerwony Knorr doskonale sprawdzi się w roli wyjątkowego dania, które umili każdą chwilę spędzoną przy stole. Pozwól więc, by ta niezwykła zupa wypełniła Twoje talerze, podbijając serca (i brzuchy) Twoich bliskich.
Barszcz czerwony
Może zawierać gluten (zboża), jaja i seler.